Georgios Kyriacos Panayiotou zis si George Michael

George Michael Post-disco dance pop

Nu ai auzit pana acum de acest stil ? Ba da, este cel al celebrului muzician George Michael, o adevarata legenda ma muzicii ce ne-a bucurat si noua simtul auzului in Romania cu „25 Live Stadium Tour” pe Lia Manoliu (acum, Arena Nationala). Pop, disco, putin rap, si oricum, destul de multe influente funk mai ales la inceputul carierei.

Nascut in 1963 in nordul Londrei dintr-o mama britanica si un tata cipriot, Georgios Kyriacos Panayiotou a reusit sa vanda peste 100 de milioane de albume in intreaga lume si sa castige aproape toate cele mai importante premii ale muzicii mondiale : MTV Music Awards, American Music Awards, Grammy Awards si altele.

Wham !

Club Tropicana si Wham Rap sunt doar 2 melodii mai putin auzite in Romania dintre multele de succes de pe primul album al duo-ului alcatuit impreuna cu Andrew Ridgeley: Fantastic. Pe al doilea album al duo-ului regasim piese de care mai toti am auzit : Wake me up before u go, Freedom si mai ales, prima tentativa solo a lui George Michael: Careless Whisper, care a ramas una dintre favoritele mele all-time.

Cariera solo

Cariera solo incepe in 1987 printr-un duet cu una dintre cateretele lui George Favorite : Areta Franklin. I Knew You Were Waiting ajunge locul 1 in UK.

Faith

Canta la multe instrumente si cu exceptia unei singure melodii, toate sunt scrise de el. Primul release, I want your sex ajunge in varful topurilor in ciuda controverselor iscate. Urmatoarea melodie, Faith, urca puternic in topuri si ajunge sa fie si astazi una dintre cele mai celebre melodii ale lui George Michael. Father Figure si One more try ajung si ele in varful topurilor. Acest album a totalizat peste 25 de milioane de albume vandute pana in prezent.

Urmatoarele albume

Listen Without Prejudice si celelalte urmatoare albume i-au concretizat lui George Michael drumul spre succes.
Cele mai frumoase melodii ale sale le gasiti aici :
Sorin Mihai Popa – Youtube

Viata lui George Michael

George a avut o viata agitata, avand uneori probleme sa declare ca este homosexual sau bisexual. Memoriile sale sunt scrise impreuna cu Tony Parsons in cartea sa: Bare. Informatii despre el se pot gasi si in filmul A Different Story.

Sorin Mihai Popa

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s